Fotograf Peder Austrud

Fotograf Peder Austrud startet sin karriere som motefotograf i Oslo, flyttet deretter til Sørlandet og har opparbeidet seg en høy faglig kompetanse. Holder til midt i Norges sydligste gågate.

E-post: post@austrud.no
Tlf: 38 26 18 52
Web: www.austrud.no/
Facebook: fotografaustrud
Instagram: pederaustrud

Alltid på søk etter lys

I dag er Peder Austrud helt fornyet på grunn av en ny, moderne teknologi etter lang erfaring med film og kjemi. Fortsatt er lys i fokus for Peder som i den nye teknologi er like viktig som tidligere. Psykologi er høyt prioritert ved inngang til de fleste arbeidsoppgaver. Vi tar alle fotograferinger seriøst, og planlegger de minste detaljer. Med lang erfaring og en solid kompetanse har jeg alltid kunden med meg i planlegging og dialog. Etter mange år har jeg funnet ut at det er smart å lytte til et behov, og deretter og putte inn mine tanker og ideer i produktet.

«Hvem er jeg?»

Jeg er en person som er nysgjerrig og leken til sinns. Jeg interesserer meg svært for psykologi og setter den menneskelige kontakt i hovedfokus. På min vandring i livet har jeg møtt mange mennesker som har betydd mye for meg, både faglig og personlig. Jeg har tre infallsvinkler på mitt arbeide. Det er å være en portrettfotograf, reklamefotograf og til slutt instruksjon og forelesning.

Som portrettfotograf jobber jeg mye med barn, familier og brudepar. Dette synes jeg alltid gir meg takknemlighet, for i alle disse situasjoner fotograferer jeg stort sett lykke og romantikk. Dette preger selvsagt meg etter mange år.

Som reklamefotograf må jeg sette meg inn i mange andre bransjer som også stiller mange høye krav til utførsel og budskap. Det har gitt meg anledning til å reise over hele verden på ulike oppdrag. Jeg mener at jeg i en eldre utgave som fotograf er dyktigere nå enn noen gang. Jeg gleder meg til hver dag, og håper å bli oppfattet som en fotograf som fortsatt har mye å gi.

Som foreleser i fotografi har jeg hatt mange oppgaver i inn- og utland. Jeg ser på det som inspirerende å gi fra meg noe som også personlig føler at jeg innhøster mye tilbake fra mine kollegaer på ulike områder. Ved et hvert seminar må jeg forberede meg, ikke minst for å være ajour med fremtiden.

I fremtiden håper jeg på å være frisk og ha mange spennende år foran meg på nye arbeidsoppgaver.