Våre medlemsfordeler

Et stort profesjonelt fagmiljø

Norges Fotografforbund, NFF, er Norges eldste forbund for yrkesaktive fotografer. Vi er alle typer fotografer og totalt er vi ca. 500 medlemmer. Forbundet har ti lokallag, som vi kaller laug, fordelt over hele landet, samt en faggruppe for reklamefotografi. Som medlem av NFF er man også medlem av sitt lokale laug.

Møter og kurs, opplæring og inspirasjon

Lokallagene og faggruppen arrangerer seminarer, workshop, kurs og sosiale treff hos kollegaer, ofte i samarbeid med leverandører.

Fokus

Fokus er vårt årlige arrangement som finner sted i tilknytning til landsmøteforhandlingene. Dette arrangeres på forskjellige steder hvert år. Deltakeravgiften for medlemmer er subsidiert. Arrangementene er åpne også for andre fotografer.

Landskonkurransen

Landskonkurransen arrangeres hvert år. Konkurransen er åpen for alle fotografer, men med sterkt reduserte priser for våre medlemmer. Denne markedsføres bredt og gir god pressedekning for de som premieres. Uttaket til landslaget i fotografi, som deltar i World Photographic Cup, velges ut fra premierte bilder i Landskonkurransen.

Bladet Fotografi

Som medlem får du gratis abonnement på bladet Fotografi til en verdi av 590 kroner. Bladet inneholder egne sider redigert av Norges Fotografforbund.

Fotografiens Hus

NFFs administrasjon holder til i Fotografiens Hus, Rådhusgaten 20 i Oslo. Fotografiens Hus har eget galleri, samt et møterom for opp til 20 personer. Dette er et samlingssted for fotografer og fotograforganisasjoner. Her er du hjertelig velkommen når du er i Oslo. Vårt bibliotek med tidsskrift og bøker står til din disposisjon og vi serverer deg gjerne en kopp kaffe.

Administrasjonen og galleriet er åpent tirsdag – fredag fra klokken 10:00 til 16:00. I tillegg er galleriet åpent lørdag og søndag fra kl 12:00 til 16:00.

Mer informasjon finner du på galleriets egen nettside: fotografiens-hus.no

Min side

Åpent kun for medlemmene og inneholder blant annet:

  • Digitalt utfyllbare avtalemaler: Portrettfotografering, Bryllupsfotografering, Kommersiell fotografering og Modellavtale.
  • Nyttig informasjon om dine medlemsfordeler.
  • Et logoarkiv til bruk på web eller trykk.
OFS, Opplæringskontoret for fotostudier

Norges Fotografforbund samarbeider tett med OFS, som leier kontorplass i Fotografiens Hus. OFS tilbyr et gjennomarbeidet system for fagopplæring av lærlinger og er godkjent i sju fylker. Målet er å bli landsdekkende. Perfekt for bedrifter som ønsker å ta inn lærling, men vil ha hjelp til å gjennomføre opplæringen.

Juridisk hjelp

Advokat Trude Mohn King er Norges Fotografforbunds advokat. I samarbeid med henne tilbys medlemmene juridisk hjelp blant annet angående rettigheter og avtaler. Gratis 5-minutters konsultasjon pr. telefon.

Rabatt på regnskapsprogram

Som NFF-medlem får du 15% rabatt på Fiken regnskapsprogram.

Avtale med inkassobyrå

Medlemmer får en gunstig avtale med Kreditorforeningen på inkassooppdrag.

Frie Yrker-pakken

Våre medlemmer får tilgang til Frie Yrker-pakken, som består av følgende seks e-bøker om skatt og økonomi av Otto Risanger: «Næringsoppgaven – gjør det selv», «Frie yrker og skatt – Fradragsmuligheter», «Lønn, frilans, næring – Hva er best – når?», «Moms – ikke moms?», «Sykepenger og trygd i småbedriften» og «Beste selskapsform – Fordeler og ulemper».

Rabatt på hotellovernatting

Medlemmer av Norges Fotografforbund får 10% rabatt på overnatting hos Nordic Choice Hotels.

Facebook

På Facebook har vi et lukket forum for medlemmer, samt en offisiell side som er åpen for alle. I lukket forum kan man åpent diskutere løsninger på våre daglige utfordringer.